Mali dukat Franc Jozef

Muenze Osterreich

32.500,00 rsd

Dukat je srednjovekovni zlatni novac koji vodi poreko iz Italije. Raširio se po celoj Evropi kao najtipičniji trgovački zlatni novac, čija je masa bila 3,49 grama, a finoca 986. U Austriji je prvi put iskovan početkom 16. veka, a sve do 1915. godine se koristio kao sredstvo plaćanja. Proizvodnja ovog dukata je nastavljena u obliku prvobitne kovanice iz 1915. godine. Na prednjoj strani dukata utisnut je lik austrijskog cara Franca Jozefa, a na poleđini grb Austrijskog carstva i 1915. godina, koja predstavlja kraj ekonomskih poteškoća koji je sa sobom doneo Prvi svetski rat. Danas se ove kovanice prodaju isključivo kao investiciono zlato i dolaze nam u dva oblika: mali (jednostruki) dukat, težine 3,49g, i veliki (četvorostruki) dukat, težine 13,96g.
Metal
AU
Finoća
986
Prečnik
19,75 mm
Debljina
0,75 mm
Neto težina
3,49 g
Proizvodjač
Muenze Osterreich
Zemlja porekla
Austrija
Naše usluge
Royal Gold sa razlogom nazivaju liderom u obavljanju platnih usluga, otkupa i prodaje zlata, antikviteta kao i ostalih dragocenosti.
Menjačnica
Mi Vam nudimo specijalne pogodnosti za menjanje Evra, Dolara, Švajcarskih Franaka i ostalih stranih valuta po najboljem kursu.
Platni promet
Mi obavljamo brz, siguran i efikasan domaći platni promet, uz najpovoljnije tarife na domaćem tržištu.
Pametno zaduživanje
Možete založiti zlatan nakit, lomljeno zlato, belo zlato, dukate, tehniku i slične dragocene predmete.
Royal antikviteti
Otkupljujemo i u zalog primamo sve vrste starog ordenja, vojne opreme, sve iz Prvog i Drugog svetskog rata, stare slike i dr.
Otkup zlata
Otkup zlata radimo na licu mesta, proverimo i izmerimo zlato i plaćamo u gotovini. Proces otkupa zlata je brz, lak, pouzdan i diskretan.
Investiciono zlato
Kompanija Royal Gold doo je jedna od vodećih u Srbiji koja pruža mogućnost kupovine sertifikovanog investicionog zlata.